Този участък е наистина много тежък – с огромна денивелация, в

...
Този участък е наистина много тежък – с огромна денивелация, в
Коментари Харесай

Следствието работи по две основни версии за катастрофата на АМ Струма

" Този сектор е в действителност доста тежък – с голяма денивелация, в композиция с остри завои. При момент нехайство може да се стигне в действителност до тежък случай “, съобщи пред БНР кметът на Перник Станислав Владимиров след тежката злополука на автомагистрала  " Струма “ тази нощ, при която рейс се възпламени и починаха повече от 40 души.

Владимиров удостовери, че в сектора стават много произшествия и в двете направления.

" Много бързо са работили и Бърза помощ, и Полиция, с цел да могат да спасят потърпевшите “, изясни Владимиров.

" Картината е ужасяваща. Не всеки може да издържи на тази картина. В елементи нещастието ще се обяснява в хода на следствието. Не е за гледане там. От моя опит – такова нещо аз не съм виждал до момента. Хората са скупчени. Хората са на въглен вътре “, сподели на брифинг на мястото на злополуката вътрешният министър Бойко Рашков, който е и някогашен шеф на Националната следствена работа. " Трябва да се разпознават оттук насетне и да се открива човек по човек. Едва тогава ще може да се каже какъв брой са на брой “, добави Рашков.

Пътували са 4 автобуса и е допустимо пасажери да са се прехвърляли, по тази причина е мъчно да се каже какъв брой са жертвите в изгорелия рейс, посочи Бойко Рашков.  

" Напълно е възможно това запалване да се е получило вследствие на допира до мантинелата. Но това са наши версии, първични. “

Това е непозната по своите мащаби човешка покруса, акцентира заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

" Имаме информация, че в този рейс са пътували 52 пасажери, от тях 12 са били деца “, добави той. По начална информация пасажерите са жители на Северна Македония.

Към местопроизшествието пътува екип от правосъдни лекари и биолози. Предстои ДНК разбор.Ако е належащо, ще се желае и подпомагане от РСМ, добави Борислав Сарафов в предаването " Преди всички “.

Работи се по две версии за пътния случай - човешка неточност и зародила ненадейно техническа нередовност, разясни Сарафов. По думите му човешката неточност в никакъв случай не е изключена. 

Оцелелите се разпитват от екип на Националната следствена работа. Има очевидци на злополуката.

Автобусите за спирали за отмора, по тази причина ще се прецизира имало ли е прекачвания на хора, удостовери Борислав Сарафов.

Ще се мери наклонът на пътя и ще се откриват неговите характерности.

Пътуващите по трасето ще се отклоняват през Радомир.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР